Pezsgő bonbon

//Gál Tímea
vasarnapi-suti_pezsgo-bon-bon_gal-timea_20220102
Az új év elejétől elválaszthatatlan a pezsgő! A buborékos mámor sütiben is megállja a helyét. Az alábbi recept akár a maradék habzóital felhasználására is alkalma. Az alkohol tartalmától pedig nem kell megrémülni, mert az sütés közben elillan, így a kész finomságot gyerekek is ehetik.

Hozzávalók:

a tésztához

  • 150 g liszt
  • 75 g vaj
  • 6g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 70 g kristálycukor
  • 12 g vaníliás cukor
  • 2 db tojásfehérje
  • 150 ml édes pezsgő

összeállításhoz

  • 130 g mascarpone

kívülre

  • 150 g fehér bevonócsoki
Pezsgő bonbon. fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, sóval elkeverjük, a vajat a cukrokkal kihabosítjuk. Ha ez megvan hozzáadjuk a tojásfehérjéket. Ez után váltakozva mehet hozzá a lisztkeverék és a pezsgő. A masszát sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortakarikába öntjük és 180° C-os előmelegített sütőben kb. 25-30 alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Amint kihűlt a tészta akkor azt durvára daraboljuk majd összekeverjük a mascarponeval. A masszát 20 percre hűtőbe tesszük, majd kis golyókat formázunk belőle és az egészet kifagyasztjuk. A megkeményedett golyókat megmártjuk a felolvasztott, fehércsokiban, majd ismét mehet a hűtőbe.

A végén aranyporral igazán ünnepivé lehet varázsolni, de a bemártás után akár kókuszreszelékbe is lehet mártani.

Jó étvágyat!

(dho)