Hozzávalók:
a tésztához
- 150 g liszt
- 75 g vaj
- 6g sütőpor
- 1 csipet só
- 70 g kristálycukor
- 12 g vaníliás cukor
- 2 db tojásfehérje
- 150 ml édes pezsgő
összeállításhoz
- 130 g mascarpone
kívülre
- 150 g fehér bevonócsoki
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, sóval elkeverjük, a vajat a cukrokkal kihabosítjuk. Ha ez megvan hozzáadjuk a tojásfehérjéket. Ez után váltakozva mehet hozzá a lisztkeverék és a pezsgő. A masszát sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortakarikába öntjük és 180° C-os előmelegített sütőben kb. 25-30 alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Amint kihűlt a tészta akkor azt durvára daraboljuk majd összekeverjük a mascarponeval. A masszát 20 percre hűtőbe tesszük, majd kis golyókat formázunk belőle és az egészet kifagyasztjuk. A megkeményedett golyókat megmártjuk a felolvasztott, fehércsokiban, majd ismét mehet a hűtőbe.
A végén aranyporral igazán ünnepivé lehet varázsolni, de a bemártás után akár kókuszreszelékbe is lehet mártani.
Jó étvágyat!