Hozzávalók:
a csókhoz
- 220 g tojásfehérje
- 440 g kristálycukor
- 1 kk citromlé
a díszítéshez
- durvára tört magvak
- étcsokoládé
Elkészítés:
A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a kristálycukrot és vízgőz felett 70° C-ra melegítjük, természetesen folyamatos keverés mellett. Itt érdemes cukorhőmérőt használni! Ha elérte a kellő hőfokot, kihűlésig habbá verjük, a legvégén adjuk hozzá a citromlevet. Ennyi! Fontos egyébként, hogy teljesen kihűljön, különben elfolyik a habcsókunk. Mielőtt habzsákba töltjük színezhetjük bármilyen ételfestékkel.
Tetszőleges formákat nyomkodunk belőle sütőpapírral bélelt tepsire. Szóró cukorral megszórjuk, ha szeretnénk és mehet a sütőbe, ami 70°C-os és légkeveréses üzemmódban működjön, kb. 2,5- 3 órát szárítjuk.
A díszítéshez gőz felett megolvasztjuk a csokoládét és belemártogatjuk a habcsók alját, majd tetszőleges magokba is belenyomjuk. Celofán tasakban tökéletes ajándék, vagy légmentesen lezárt dobozban hetekig eláll!
Jó étvágyat!