Hozzávalók:
A tésztához
- 150 g olvasztott vaj
- 3 db tojás
- 270 g kristálycukor
- 180 g finomliszt
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 250 g finomra reszelt répa
- 100 g apróra vágott dió
- 150 ml alma reszelve
A krémhez
- 250 g krémsajt
- 250 g mascarpone
- 60 g porcukor
- 1 narancs reszelt héja
- 170 ml habtejszín
Elkészítés:
A répatortához a tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük. (A térfogata nagyjából kétszeres legyen.) Ezután hozzáadjuk a megolvasztott, majd kihűtött, lágy vajat.
Egy másik tálba kimérjük a száraz hozzávalókat (finomliszt, sütőpor, aprított dió, fahéj), ezeket elkeverjük, majd a cukros-tojásos-vajas keverékhez adjuk. Végül a reszelt répát és az almát is belekeverjük.
A tésztát két kilisztezett, kivajazott tortaformába öntjük.
175 fokra előmelegesített sütőben körülbelül 45-60 perc alatt készre sütjük az alapokat. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha kész, kivesszük a sütőből, és hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Közben a krémhez a krémsajtot a mascarponéval és a porcukorral kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt, és elektromos habverővel addig keverjük, amíg kellően sűrű lesz. A krém 1/4-ét félretesszük, a maradék 3/4-be belereszeljük a narancshéját.
A torta összeállításához mindkét tortalap tetejét egyenesre vágjuk, majd pedig kettévágjuk, így négy piskótalapot kapunk. Az egyik piskóta alsó része legyen a tortánk alapja. A lapokat egyenletesen betöltjük a narancsos krémmel. Tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat!