Hozzávalók:
Tésztához
- 300 g liszt
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 tojás
- 12 g vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Krémhez
- 220 g fehér csoki
- 350 ml sűrű tejszín (krémes)
- 3 db tojás sárgája
Tetejére
- eper vagy bármilyen gyümölcs
- porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd befóliázva hűtőben pihentetjük egy órát. Ezután két sütőpapír között kinyújtjuk és egy 24cm átmérőjű, csatos tortaformába nyomkodjuk, a széleit szorosan a formához igazítjuk, az alját pedig villával megszurkáljuk. Fél órát ismét pihenni kell a hűtőben, majd 180 180°C-ra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
Addig a krémhez a csokit a tejszínnel, lassú tűzön összeolvasztjuk és már nem melegítve a tojássárgákat belekeverjük. Ez aztán mehet a tésztára azon frissiben. A sütő hőmérsékletét 140° C-ra csökkentjük és tortát további 40 percig sütjük. A töltelék kihűlés után szilárdul meg.
Ha ez megvan ráhalmozzuk a tetejére a gyümölcsöt és finoman megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat!