Fehércsokis epertorta

//Gál Tímea
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Fehércsokis epertorta
Minden nappal egyre jobban várjuk az igazi tavaszt. Egy kis ízelítőt már kaptunk belőle, de ez után jön még a java. Íme egy olyan süti, ami a teraszon vagy a kertben, udvaron csemegézve is felidézi a kirándulások ízét.

Hozzávalók:

Tésztához

  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 tojás
  • 12 g vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Krémhez

  • 220 g fehér csoki
  • 350 ml sűrű tejszín (krémes)
  • 3 db tojás sárgája

Tetejére

  • eper vagy bármilyen gyümölcs
  • porcukor
Fehércsokis epertorta. fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd befóliázva hűtőben pihentetjük egy órát. Ezután két sütőpapír között kinyújtjuk és egy 24cm átmérőjű, csatos tortaformába nyomkodjuk, a széleit szorosan a formához igazítjuk, az alját pedig villával megszurkáljuk. Fél órát ismét pihenni kell a hűtőben, majd 180 180°C-ra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.

Addig a krémhez a csokit a tejszínnel, lassú tűzön összeolvasztjuk és már nem melegítve a tojássárgákat belekeverjük. Ez aztán mehet a tésztára azon frissiben. A sütő hőmérsékletét 140° C-ra csökkentjük és tortát további 40 percig sütjük. A töltelék kihűlés után szilárdul meg.

Ha ez megvan ráhalmozzuk a tetejére a gyümölcsöt és finoman megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!