Szombaton baleset, vasárnap szén-monoxid mérgezés Dunaharasztin

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / pariwatt
A hosszú hétvége első fele nem mondható eseménytelennek városunkban.

Dunaharasztin, az 51-es út és a Némedi út kereszteződésében egy szirénázó mentőautó és egy Skoda Fabia ütközött össze, írja a BalesetInfo. A tudósítás szerint a Némedi úton, a bevásárlóközpont felől érkező Skoda a lámpás csomópontban a zöld jelzésen akart áthaladni és nem vette észre a főúton, megkülönböztető jelzéssel érkező mentőautót. A Skoda egyik utasa sérült meg, a tűzoltókat nem kellett a helyszínre hívni.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jelentése szerint vasárnap egy Szent László utcai házhoz riasztották a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltókat Dunaharasztiban, miután a lakók rosszul lettek. Az egység méréseket végzett az ingatlanban és szén-monoxid jelenlétét mutatta ki a levegőben. A mentők három embert megfigyelésre kórházba szállítottak.

A CO olyan gáz, amely elég alattomos és a tünetekből lehet csak rájönni, hogy nagy mennyiségben van jelen a levegőben. Általában helytelenül működő fűtő, vízmelegítő berendezések a hibásak. A baj megelőzhető, ha egy speciális mérőberendezést szereltet be otthonába. A katasztrófavédelem le is tesztelte ezeket, így külön listába gyűjtötték a megfelelő és a vásárlásra nem ajánlott mérőket. Ezeket ide kattintva találja meg.

(Balesetinfo, PMKI)