Tovább jó a nyugdíjas és a kisgyermekes valamint az álláskeresők BKK bérletigazolványa

//Tóth Gábor
A Budapesti Közlekedési Központ rendkívüli díjszabási intézkedéseket vezetett be. Az álláskeresők bérletéhez szükséges, februári vagy márciusi keltezésű hatósági bizonyítványokat, illetve a márciusban lejáró nyugdíjas és kisgyerekes bérletigazolványokat április 30-ig elfogadja a BKK.

A BKK közleménye szerint az álláskeresők havi bérletét normál esetben minden hónapban egy új, eredeti, papír alapú hatósági bizonyítvány beszerzésével lehet igényelni. Azonban a koronavírus-járvány miatt a közigazgatásban korlátozottabbak lettek a személyes ügyintézési lehetőségek.

Ezért az álláskeresők bérletét márciusban és áprilisban – azaz április 30-ig bezárólag – a februári vagy márciusi keltezésű hatósági bizonyítványokkal is ki lehet váltani.

Normál esetben a nyugdíjas és a kisgyerekes bérletigazolványokat a kiállításukat követően rendszeresen érvényesíttetni kell. A nyugdíjas bérletigazolványok döntő többségét az „ellátottak utazási utalványa” alapján alapján állítják ki, ezeket a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által évente kiküldött utalványok alapján minden márciusban kell érvényesíttetni. A kisgyerekes bérletigazolványokat pedig a megfelelő igazolás beszerzésével félévente kell megújítani. Viszont a most bevezetett korlátozások miatt könnyen előfordulhat, hogy március utolsó hetében tömegesen jelennek meg a nyugdíjasok a bérletigazolványok érvényesítése miatt.

Ezért a márciusban lejáró nyugdíjas és kisgyerekes bérletigazolványokat a BKK április 30-ig elfogadja.

(BKK)