Ne vásároljon a neten koronavírus elleni vakcinát

//Berényi Attila
A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége közleményben hívta fel a figyelmet a pénzért elérhető oltások veszélyeire.

A gyógyászati termékek, vagy gyógyhatású készítmények vásárlása előtt mindenképpen érdemes konzultálni a háziorvossal/szakorvossal, hiszen amennyiben tud is segíteni az adott termék, nem biztos, hogy az mindenki számára alkalmazható, áll a közleményben.

Fontos tudni, hogy a COVID19 vírus okozta járvány elleni magyar oltási program ingyenes és önkéntes! Erről részletesen itt tájékozódhat.

Kerülje a szórólapokon, ingyenes magazinokban hirdetett termékek vásárlását illetve az olyan weboldalakról történő vásárlást, ahol szinte a terméket értékesítő vállalkozásról semmit nem tudhat meg. (Egy telefonszám ismerete, vagy egy email cím még nagyon kevés adat, ismerni kell a pontos cégnevet, székhelyet, cégjegyzékszámot, adószámot, hiszen így derülhet ki, hogy egyáltalán magyarországi vállalkozásról van-e szó.)

De a legfontosabb: tilos vásárolni oltást, amit biztos, hogy illegálisan árusítanak. Nem szabad elhinni, ha ennek ellenkezőjét állítja akár egy weblap, akár egy álszakember.

Ha a témában kérdése van, akkor azt tegye fel orvosának, vagy nézze át a www.koronavirus.gov.hu weboldalt, ahol az információkat folyamatosan frissítik.

A Miniszterelnökséghez tartozó, fogyasztóvédelemben is kulcsszerepet játszó Kormányhivatalok fogyasztóvédelmi főosztályai, osztályai is azonnal megteszik a szükséges lépéseket, ha olyan vállalkozások kerülnek a látókörükbe, akik a jelenlegi helyzetben ki akarják használni a fogyasztókat, áll a felhívásban.

(feosz)