Hozzávalók:
A tésztához
- 500 g liszt
- 80 g olvasztott vaj
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 25 g élesztő
- 250 ml langyos tej
- 75 g cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- porcukor
- kakaópor
- mogyoró krém
A tetejére
- 12 g vaníliás cukor
- 100 ml tej
Elkészítés:
Az olvasztott vaj kivételével mindent a dagasztógép üstjébe mérünk és elindítjuk a dagasztást. Kb. 10 perc után kis adagokban öntjük hozzá az olvasztott vajat. Folytatjuk a dagasztást. Ezután kelesztő tálban duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, és nagyjából 3 mm vastagságúra nyújtjuk.
Ezt aztán egy picit megolvasztott mogyorókrémmel kenjük meg. Erre megy rá a teaszűrőn átszitált kakaópor. Szórjunk rá rendesen, hogy az egész tésztát, teljesen eltakarja. ha megvan, akkor jön a porcukor, ugyanígy szórva. Ezt sem szabad sajnálni.
Amint megvan a három réteg (mogyorókrém, kakaópor, porcukor), akkor a hosszabb oldaláról kezdve feltekerjük a tésztát. Aztán a nagy, dúsan töltött tésztakígyót nagyjából két ujjnyi szeletekre vágjuk, és a csigákat, egymástól kellő távolságra egy sütőlemezre tesszük és körülbelül 30 percig kelni hagyjuk.
Ezalatt előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kb. 30 perc alatt készre sütjük a csigákat. Egy csésze tejet felforrósítok egy tasak vaníliás cukorral. A kisült csigákat azonnal, még forrón megöntözöm a vaníliás tejjel. Ettől lesznek puhák, szaftosak!
Jó átvágyat!