Hozzávalók:
- 325 g liszt
- 100 g porcukor
- 12 g sütőpor
- 2 ek rum
- 2 db tojás
- 120 g vaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban alaposan elkeverjük, közepébe mélyedést csinálunk és beletesszük a nedves hozzávalókat majd géppel dagasztani kezdjük. Fontos: a rum azért kell bele, mert így nem szívja meg magát sütés közben a tiszta olajjal, a hőtől az alkohol tartalma elpárolog, és kellemes íz marad utána.
Enyhén lisztezett deszkán hengerré formáljuk a tésztát és kisseb diónyi nagyságúra vágjuk és golyókat formázunk belőlük és forró olajban kisütjük. Jól lecsöpögtetjük és ízlés szerint porcukorba vagy durvára tört magokba forgatjuk. Lekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat!