Expressz fánk

//Gál Tímea
vasarnapi-suti_expressz-fank1_gal-timea_20210207

Expressz fánk, fotó: Gál Tímea

Ezekben a hetekben fánkozunk, hiszen farsang van. Most nézzünk egy olyan receptet, ami szuper gyors fánkot ígér, és valóban nem macera elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 325 g liszt
  • 100 g porcukor
  • 12 g sütőpor
  • 2 ek rum
  • 2 db tojás
  • 120 g vaj
  • 1 csipet só
Expressz fánk, fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálban alaposan elkeverjük, közepébe mélyedést csinálunk és beletesszük a nedves hozzávalókat majd géppel dagasztani kezdjük. Fontos: a rum azért kell bele, mert így nem szívja meg magát sütés közben a tiszta olajjal, a hőtől az alkohol tartalma elpárolog, és kellemes íz marad utána.

Enyhén lisztezett deszkán hengerré formáljuk a tésztát és kisseb diónyi nagyságúra vágjuk és golyókat formázunk belőlük és forró olajban kisütjük. Jól lecsöpögtetjük és ízlés szerint porcukorba vagy durvára tört magokba forgatjuk. Lekvárral tálaljuk.

Jó étvágyat!