Túrófánk

//Gál Tímea
Túrófánk, fotó: Gál Tímea
A farsang időszaka van. Azért szólok, mert most aztán ez nem tűnik fel: nincsenek bálok, bulik, maskarás rendezvények. Nem kell ismételgetni az okokat, de most ez van. Viszont a konyhában simán farsangozhatunk, így jöjjön egy ilyen recept! Tegyünk be valami jó zenét, és fenékrázva készítsünk egy tuti finomságot!

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 80 g porcukor
  • 300 g túró
  • 12 g sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 20 g vaníliás cukor
  • 1 pohár tejföl
  • 1 narancs reszelt héja
  • fahéjas barnacukor a forgatáshoz
Túrófánk, fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A fánk hozzávalóit egy tálba öntjük, de előtte érdemes a lisztel elkeverni a szódabikarbónát és a sütőport. Aztán jól összekeverjük és vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. Forró olajban aranybarnára sütjük őket. Még melegen beleforgatjuk a fahéjas barnacukorba. Ha valaki egy kis lekvárral enné, azt is lehet, vagy olvasztott csokiba is lehet mártogatni.

Jó étvágyat!