Hozzávalók
Az alaphoz
- 5 db vizes zsemle
- 200 ml tej /áztatáshoz/
- 40 g vaníliás cukor
A töltelékhez
- 250 g túró
- 60 g kristálycukor
- 30 g vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 50 ml tejszín
- 25 g búzadara
- 2 db tojássárgája
- 100 g rikotta / ha nincs akkor 100 ml tejszín/
- mazsola
+ egy kis vaj a tetejére
Elkészítés
A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük és jól összekeverjük, ha rakunk bele mazsolát azt előtte áztassuk be langyos vízbe vagy rumba.
A zsemlék kalapját levágjuk félre tesszük. A zsemle többi részét pár másodpercre a vaníliás cukros langyos tejbe rakjuk….ne áztassuk el. Most jön az a rész, amibe be lehet vonni a gyereket: a belsejét kinyomkodjuk a szélére így csinálunk helyet a tölteléknek. Ezeket a kis zsemle kosarakat kivajazott tepsibe tesszük és elosztjuk bennük a túró tölteléket. A zsemlék kalapját most belemártjuk a tejbe és visszatesszük a már túrós cuccal töltött zsemlékre. Erre aztán rátesszük a kávéskanál vajat és 180°C-os előmelegített sütőben alsó felső sütésű üzemmódban 20 percig sütjük.
Fogyaszthatjuk édesföllel vagy vaníliasodóval, de önmagában is nagyon finom.
Na ugye, hogy egyszerű?!
Jó étvágyat!