Az Állatok Világnapja van

//Tóth Gábor
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Az Állatok Világnapja van
Még 1931-ben egy Firenzében tartott környezetvédelmi konferencián vetődött fel a gondolat, hogy egy külön napon kell felhívni az állatokra és jogaikra a figyelmet.

Október 4-ét választották a kezdeményezés elindítói, hiszen ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. Háziállataink jólétéről mi magunk tudunk gondoskodni, azonban a vadon élő veszélyeztetett fajok megóvásában is kivehetjük részünket. A WWF fajvédelmi tevékenységét támogathatjuk azzal, ha jelképesen örökbefogadunk egy vadlovat, tigrist vagy akár egy jegesmedvét.

Ha házi kedvencet szeretne otthonra, ne vásároljon állatot, forduljon az állatvédő, fajtamentő, civil szervezetekhez. A menhelyeken nagyon sok állat várja, hogy szerető családba kerüljön.

(WWF)