Madártej

//Gál Tímea
vasarnapi_suti_madartej_gal-timea_20200726

Madártej, fotó: Gál Tímea

Vannak olyan desszertek, amelyek maguktól értetődően vannak jelen az életünkben, hiszen mindig ettük őket, pici gyermekkorunk óta. Aztán van, aki csak felnőtt korában kap a fejéhez: nem is tudom hogyan kell csinálni! Édesanyám madártej receptjét osztom most meg veletek, úgy ahogy ő készítette, úgy ahogyan én is készítem.

Hozzávalók (kb. 6 adag):

  • 6 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej

Elkészítés

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. 1 liter tejet a vaníliás cukorral felrakunk főni. Egy kanállal tetszés szerint galuskát szaggatunk a felvert tojáshabból és a meleg tejben kifőzzük. 2-3szor meg kell forgatni őket és ha már stabilan kemények akkor egy tálba kiszedve, pihenni hagyjuk őket.

A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzá adjuk a pudingport és a 2 dl tejjel csomómenetesre keverjük. Ezt aztán hozzá adjuk a forró tejhez és folyamatos kevergetés mellet forrásig főzzük. Ha megvan, öntsük át egy szép tálalóba, és tegyük a tetejére a főtt tojásfehérjét. Hűtsük ki teljesen.

Jó étvágyat!