Hozzávalók (kb. 6 adag):
- 6 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 4 ek cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. 1 liter tejet a vaníliás cukorral felrakunk főni. Egy kanállal tetszés szerint galuskát szaggatunk a felvert tojáshabból és a meleg tejben kifőzzük. 2-3szor meg kell forgatni őket és ha már stabilan kemények akkor egy tálba kiszedve, pihenni hagyjuk őket.
A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzá adjuk a pudingport és a 2 dl tejjel csomómenetesre keverjük. Ezt aztán hozzá adjuk a forró tejhez és folyamatos kevergetés mellet forrásig főzzük. Ha megvan, öntsük át egy szép tálalóba, és tegyük a tetejére a főtt tojásfehérjét. Hűtsük ki teljesen.
Jó étvágyat!