Mentás málnafagyi

//Gál Tímea
vasarnapi-suti_mentas-malna-fagyi_gal_timea_02_20200712

Mentás málnafagyi, fotó: Gál Tímea

Fagyizni az egyik legjobb dolog a világon! Ilyen melegben különösen hűsít. A legjobb fagyi pedig az, amit saját magunk készítünk, ugyanis tudjuk mi van benne és a cukrászdák áraihoz képest, fillérekből lehet előállítani a csemegét.

Hozzávalók (kb. 10 gombóchoz):

  • 600 g málna
  • 200 g víz
  • 60 g kristálycukor
  • 60 g méz
  • 1 citrom leve
  • mentalevél 5-6 db
Mentás málnafagyi, fotó: Gál Tímea

Elkészítés

Pofon egyszerű az egész. Az összes hozzávalót egy lábosban összeforraljuk és 5-6 percig főzzük. Ezután, aki nem szereti a málna magot a fagyiban az egy szitán átpasszírozhatja…

A kész masszát, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd irány a fagyasztó. 30 percenként robotgéppel érdemes átkeverni, akinek nincs, az egy villával is megteheti ugyanezt. 4-5 alkalommal kell a műveletet végrehajtani

Ha nincs menta akkor az elhagyható, de ettől lesz igazán finom.

Jó nyalakodást!