Hozzávalók
Palacsintához
- 4 ek olaj
- 1 csipet só
- 500 ml mandulatej
- 100 ml bubis víz
- 30 g 4szeres édesítő
- 4 db tojás
- 140 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 140 g fehér tönkölybúzaliszt
A töltelékhez
Túrókrém:
- 1 db lime
- 1 db narancs
- 300 g túró
- 100 ml joghurt
- 150 ml tejszín
- 40 g 4szeres édesítő
- 2 db lapzselatin
Töltelék:
- bármilyen cukormentes gyümölcslekvár
Öntet
- 100 ml joghurt
- 15 g 4szeres édesítőszer
Az elkészítésben túl nagy trükk nincs: a palacsintához csomómentesre keverjük az összetevőket, és egy órát állni hagyjuk. Ha ez megvan egy gyors átkeverés a szokásos palacsintasütőben a jól bevált módon kisütjük.
A túrókrém készítése azzal indul, hogy a lapzselatinokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk, ez idő alatt a túrót a joghurttal krémesre keverjük. Én ez utóbbira a botmixert használom, mert nagyon bársonyos eredményt ad. Ehhez hozzáadjuk az édesítőt, a narancs és a lime levét, valamint reszelt héját. Fél deci vizet melegítünk és feloldjuk benne a beáztatott lapzselatinokat (tilos forralni!). Kicsit hagyjuk visszahűlni és folyamatos keverés mellett a túrókrémbe csurgatjuk. A keverést nyugodtan lehet a botmixerrel csinálni, picit fel is habosítja. A jó hideg tejszínt habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal belekeverjük a túrós keverékbe.
Az öntethez a joghurtot az édesítőszerrel és csipet vaníliával összekeverjük.
A palacsintákat vékonyan megkenjük a gyümölcslekvárral, elkenünk rajta egy evőkanál túrókrémet, feltekerjük és az öntettel meglocsolva friss gyümölccsel tálaljuk.
Jó étvágyat!