Szijjártó: A Budapest-Belgrád vasútvonal beruházás jelentősége megnőtt

//Tóth Gábor
„A Budapestet Belgráddal összekötő vasút felújítása most még evidensebb érdeke” Magyarországnak és Szerbiának, jelentette ki a magyar külgazdasági- és külügyminiszter a vajdasági Pannon RTV-nek adott interjújában.

A fejlesztéshez szükséges hitelszerződést még pénteken írta alá a magyar kormány nevében Varga Mihály pénzügyminiszter. Erről itt írtunk.

Sztijjártó Péter a vajdasági Pannon RTV-nek adott interjút, melyben azt mondta, hogy „A Budapestet Belgráddal összekötő vasút felújítása most még evidensebb érdeke” Magyarországnak és Szerbiának. Szijjártó Péter szerint a beruházással azt szeretnék elérni, hogy a legversenyképesebb útvonalat biztosítsák a kínai áruk Európába szállítására.

A teljes interjú itt érhető el.

„Ha valamikor, akkor most megmutatkozik, hogy Kína mekkora szerepet játszik a világgazdaságban. (..) Világos, hogy ebben az új világban, ami létrejön a világjárvány után, Kína még fontosabb lesz, mint jelenleg,” mondta. De nemcsak ezt a vasútvonalat újítja fel a két ország, hanem a Szabadka-Szeged-Baja útirányt is, tette hozzá.

 

(444.hu, Pannon RTV)