Hozzávalók
- 1 kg krumpli pucolva
- 1 ek zsír
- 1 nagy ek tejföl
- 30 g búzadara
- 150 g búzaliszt / krumpli függő/
- + liszt nyújtáshoz
Első lépésként jön az unalmas rész: meg kell pucolni a krumplit. Aztán kockára vágva, sós vízben megfőzni, majd leszűrni és összetörni. Csak szólok: ha picit több krumpli kerül a vízbe, akkor abból lehet egy kellemes krumplilevest főzni.
Ha a burgonya kihűlt hozzákeverjük a zsírt a tejfölt és búzadarát. Ízlés szerint sózzuk és hozzá keverjük a liszt kb kettő harmadát és összegyúrjuk. Óvatosan adagoljuk hozzá a maradék lisztet. Krumpli függő, hogy még mennyit vesz fel, könnyen nyújtható puha tésztát kell kapjunk. Nem szabad túl lisztezni kemény rágós lesz.
Enyhén lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Enyhén zsírral kikent felmelegített serpenyőben arany barnára sütjük őket.
Jó étvágyat! Nagyi szeretlek!