Új gyermekorvos, uniós támogatás, rongáló motorosok – heti hírösszefoglaló

//Berényi Attila
A pünkösdi ünnep miatt rövidke volt ez a hét, de eseményben és hírben nem volt hiány. Íme a Dunaharasztin legfontosabbak:

Június első napjától áll munkába az 1. számú gyermek háziorvosi praxisban Dr. Kiss Magdolna, aki Dr. Varga Iréntől veszi át a stafétát. Az új doktornő bemutatkozó interjút adott szerkesztőségünknek.

Dr. Kiss Magdolna – bemutatkozik Dunaharaszti új házi gyermekorvosa

Már pár hete elindult az előfizetéses zöldhulladék szállítás Dunaharasztin. Az idén eleinte csak a füvet vitték el, de mostanra változott a helyzet. A szolgáltatót kérdeztük.

Nem csak a vágott füvet viszik el

Az utóbbi napok legfontosabb híre – mármint gazdasági értelemben – az volt, hogy az unió véglegesen kimondta: a Pest megyei régióba fejlesztési szempontból nem tartozik bele Budapest. Ez azt jelenti, hogy térségünk sokkal több támogatáshoz juthat.

Pest megye már önállóan pályázhat az EU-támogatásokra

Nagy vita kerekedett a közösségi térben abból az önkormányzati felhívásból, amely szerint a Csatorna parti kiserdőben motorosok garázdálkodnak. Tevékenységük környezetkárosító, sokan nem így látják.

Motorosok pusztítják a haraszti erdőt

Június 1-től ismét fizetni kell Dunaharasztiban a buszok használatáért. A járványhelyzet miatt volt eddig ingyen a szolgáltatás.

Júniustól ismét fizetős a helyi busz!

A neves gazdasági lap, a Forbes az agglomerációs települések lélekszám növekedésével és az ingatlanárakkal foglalkozott. Kiderült mennyivel élünk többen egy év alatt Dunaharasztin és mennyi most az átlagos ingatlanár.

Forbes: Dunaharaszti a TOP költözési célpontok között

Ismét csalók járják Dunaharasztit és a környező településeket. Most olcsó csatornacserét ajánlgatnak. Legyen óvatos!

Megint csalók próbálkoznak a környéken

(dho)