Nem csak a vágott füvet viszik el

//Berényi Attila
zoldhulladek-zsak-tartalom_dho_20210525

kép: dho

Ahogy minden évben, így idén tavasszal is megkezdődött a szezonális zöldhulladékgyűjtés Dunaharasztin. Eleinte azonban csak a vágott füvet lehetett a zsákokba tenni, most enyhült a szabály, de a józan ész keretein belül.

Az egyébként előfizetéses rendszerű szolgáltatás keretén belül egészen 2021.10.13.-ig szállítják el a zsákos zöldhulladékot a szerződéses háztartásokból Dunaharasztin. Ehhez egy erős, 160 literes zsákot kell vásárolni a cégtől. Ezt ürítik minden alkalommal.

A Multiszint Kft tájékoztatója szerint:

„A felmerült lakossági igényekhez igazodva az előzőekben meghirdetett vágott fű mellett más egyéb zöldhulladékot is elszállítunk gyűjtőjáratunkkal. Sajnos nem tudjuk elvinni előző években is nagy átvevői és gyűjtési problémát okozó alábbi zöldhulladék fajtákat: gyökereket, gyepszőnyegeket és annak maradékait, gyümölcsöket, terméseket, zöldségeket, valamint, földel kevert bármilyen zöldhulladékot. A túlsúlyos, egy ember által alig mozdítható zsákokat sajnos nem áll módunkban elszállítani. A sövények, bokrok vágott gallyait, kérjük, apróra vágva helyezzék a zsákba úgy, hogy az, az ürítés alkalmával ne sérüljön.”

Azaz a józan ész határait betartva tehet zöldhulladékot a zsákokba.

A szolgáltatást minden munkanapon 08.00 és 16.00 között lehet megrendelni a Multiszint Kft. 06/30-329 4702 telefonszámán vagy e-mailban a ugyfelszolgalat@multiszint.hu címen. Az ügyfélszolgálat címe: 1201 Budapest Attila utca 62.

Fontos! Dunaharasztin továbbra is „szigorúan tilos” a kerti hulladék elégetése. Ez a hét minden napjára érvényes. Az erről szóló önkormányzati rendeletet ide kattintva találja meg.

(dho)