Hozzávalók:
- 3 db alma
- 50 g cukor
- 100 ml almalé
- 0,5 citrom reszelt héja
- 250 g mascarpone
- 110 g natúr joghurt
- 25 g porcukor
- vanília aroma
- 1 cs babapiskóta
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítés:
A meghámozott almákat kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, egy tepsibe tesszük. Megszórjuk cukorral és ráöntünk egy kis almalevet. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd meghintjük a citrom reszelt héjával.
Közben összekeverjük a mascarponét a joghurttal és a porcukorral valamint a vanília aromával. Simára keverjük az egészet.
A maradék almalevet egy tálkába öntjük és elővesszük a poharakat a tálaláshoz. Az almalében megforgatjuk a piskótákat, a poharak aljára tesszük, rákanalazunk egy kis sült almát, majd mehet rá egy kis krém, aztán megint piskóta, újra alma, ismét krém és a tetejére sült almával fejezzük be a pakolást. Ezt addig ismételgetjük amíg van pohár és hozzávaló. Pici fahéjjal szórjuk meg a tetejét. Pár óra hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!