Hozzávalók:
a tésztához
- 20 dkg liszt
- 6 dkg porcukor
- vanília aroma
- 12 dkg vaj
- 1 tojássárgája
a tetejére
- 10 db szilva
- 25 dkg macracpone
- 2 db tojás
- 3 ek cukor
- vanília aroma
- 2 mk őrölt fahéj
- 0,5 citrom leve
- porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk és egy órára hűtőbe tesszük. A linzer tésztáknak ugyanis nagyon jót tesz a pihentetés. Ez után egy kivajazott, közepes méretű piteformába nyújtjuk a tésztát. Természetesen jusson az oldalára is tészta. Egy villával megszurkáljuk az alját. Addig félretesszük, amíg elkészül a töltelék. Utóbbihoz egyszerűen a mascarponet összekeverjük a tojásokkal, vanília aromával, fahéjjal, citromlével és a cukorral, majd rásimítjuk a tésztára. A kimagozott szilvákat cikkekre vágjuk és a torta tetejére rendezzük őket. Minél szabályosabb lesz a szilvafedél annál látványosabb végeredményt kapunk. 180 fokos sütőben 50 perc alatt lesz kész. Persze egy sütőfüggő. Akkor jó, ha a szilva húsa besötétedett és a gyümölcslé is eltűnt a tetejéről.
Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!