Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 1 marék dió
- 3 ek barnacukor
- 1 doboz pisztácia krém
- 1 db tojás
- 1 tábla fehér csokoládé
Elkészítés:
A dióból néhány szemet a díszítéshez félre teszünk, ezeket egy késsel durvára vágjuk. A többi diót ledaráljuk, és két evőkanál cukorral összekeverjük. A bolti leveles tésztát kinyújtjuk, kiterítjük és vékonyan megkenjük a pisztácia krémmel, majd megszórjuk a cukros dióval.
A tésztát hosszában, 8 egyenlő szalagra vágjuk. Feltekerjük az elsőt és ezt folytatva a második szalagot is rátekerjük. Ezzel meg is van ez első csigánk. Még háromszor elvégezzük ezt a műveletet. Ezeket sütőpapírra fektetjük, lekenjük a felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Vízgőz felett megolvasztjuk a fehércsokit, rácsorgatjuk a csigákra, majd megszórjuk a durvára vágott dióval.
Jó étvágyat!