Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- vanília aroma
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliával, a túróval elegyítjük. Én botmixert használtam, mert így krémesebb lesz a tészta. Ez után hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, váltakozva a fehérje habbal, kisebb adagokban.
A palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, felforrósítjuk, majd visszavesszük a lángot és evőkanállal halmokat teszünk a serpenyőbe, és mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük.
Készen is vagyunk. Ehetjük forrón, langyosan, de hidegen is nagyszerű. Jó étvágyat!