Hozzávalók:
- 4 db alma
- 2 db tojás
- 90 ml tej
- 80g liszt
- 80 g olvasztott vaj
- 60 g barna cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpont
- sárgabaracklekvár
Elkészítés:
A tojásokat és a barna cukrot elektromos habverővel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat majd a tejet. Kicsit visszaveszünk a robotgép fordulatszámából, és beleszitáljuk a sütőporos lisztet is. Palacsintatészta sűrűségű lesz. Az almák magházát kivesszük, és zöldségszeletelővel a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk őket. Nem kell meghámozni őket, hiszen „abban van a vitamin”! Beleforgatjuk a tésztába, majd egy sütőpapírral bélelt, kisméretű tortaformába egyengetjük az egészet. Figyeljünk arra, hogy ne nagyon törjük össze az almaszeleteket, és ne maradjanak üres részek a forma oldalánál. Légkeverés nélkül, 1 órát át, 180°C-on sütjük. Amikor kész, a sütőből kivéve, még melegen megkenjük a tetejét baracklekvárral. Hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!