Hozzávalók:
a tésztához
- 300 g búzaliszt
- 2 ek holland kakaópor
- 115 g vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál vanília eszencia
- 2 db tojás
- 5 g só
- 250 ml író vagy joghurt
- 4 evőkanál ételfesték – piros
- 5 g szódabikarbóna
- 5 g ételecet
a krémhez
- 250 g mascarpone
- 130 g porcukor
- 1 evőkanál vanília eszencia
- 400 ml habtejszín
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a kakaóporral és átszitáljuk. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd keverés közben, egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Folytatjuk a keverést és beleöntjük az írót. Ez után jöhet a só és az ételfesték. A vége felé beleforgatjuk az átszitált kakaós lisztet is, és csomómentesre keverjük. A szódabikarbónát egy kis tálban elkeverjük az ecettel. Pezsegni fog, de ezt is hozzáadjuk a tésztához.
Kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük. Ha nincs kedvünk a kész tésztát szeletelni, süssük annyi rétegben, ahányat szeretnénk. 175 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készül el egy-egy réteg. Hagyjuk teljesen kihűlni. Addig elkészítjük a krémet. A mascarponét a porcukorral és a vanília esszenciával csomómentesre kikeverjük, a tejszínt kemény habbá verjük, majd a kettőt összeházasítjuk. Összeállítjuk a tortát, és romantikusra csicsázzuk. Hagyjuk összehűlni az egészet.
Jó étvágyat.