Hozzávalók (20×25-ös tepsihez):
- 4 db tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 11 dkg vaj (+ a kenéshez)
- 5 dl tej
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá. Egy másik tálban a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral verjük fel, amíg ki nem fehéredik. Majd csorgassuk bele az olvasztott, de már nem meleg vajat. Szitáljuk bele a lisztet is, és keverjük csomómentesre. Majd lassan csorgatja, keverés közen adjuk hozzá a tejet. Híg tészta lesz a végeredmény. Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot. Az sem baj, ha ez nem sikerül nagyon tökéletesre, a lényeg, hogy minél több levegő maradjon a tésztában.
Vajazzunk ki egy tepsit és öntsük bele a tésztát, majd tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe 40-50 percre. Akkor jó, ha a teteje aranybarna lesz és a tészta már nem remegős.
Hűtsük ki teljesen, 1-2 órát pihenjen a hűtőben is. Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!