Hozzávalók:
- vanília puding
- 220 g cukor
- 50 ml olaj
- 2 db alma
- 1 cs vaníliás cukor
- 300 g liszt
- 120 ml tej
- 4 db tojás
- 1 cs sütőpor
- 1 cs só
Elkészítés:
Először főzzük meg a pudingot. Ennek hozzávalóit nem tartalmazza a fenti felsorlás, azaz a zacskón lévő mennyiségek érvényesek. A pudingot frissen tartó fóliával fedjük le, amíg készül a torta, hogy ne bőrösödjön be.
A tésztához géppel a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, olajat és a tejet. Folytatjuk a gépi keverést. A sütőport összekeverjük a liszttel, majd fokozatosan, kanalanként a masszához adjuk. Lány tészta lesz az eredmény. Az egyik meghámozott almát kockákra vágjuk, és már fakanállal belekeverjük a tésztába, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A puding felét egy kanállal adagoljuk a tészta tetejére. Az a jó, ha elsüllyed egy picit, nem kell egyenletesen elteríteni a tetején. A második meghámozott almát vékony cikkekre vágjuk és szép mintában, közben a torta tetejére tesszük, majd rákanalazzuk a maradék pudingot. 180°C-ra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni és szórjuk meg porcukorral.
Jó étvágyat!