Adventi almatorta

//Berényi Attila
Adventi almatorta, fotó: dho

Adventi almatorta, fotó: dho

Advent első vasárnapjára egy egyszerűen elkészíthető, finom, krémes sütemény receptjét választottam. Nem túl bonyolult elkészíteni, így nem kell túl sok időt a konyhában tölteni.

Hozzávalók:

  • vanília puding
  • 220 g cukor
  • 50 ml olaj
  • 2 db alma
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 300 g liszt
  • 120 ml tej
  • 4 db tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs só
Adventi almatorta, fotó: dho

Elkészítés:

Először főzzük meg a pudingot. Ennek hozzávalóit nem tartalmazza a fenti felsorlás, azaz a zacskón lévő mennyiségek érvényesek. A pudingot frissen tartó fóliával fedjük le, amíg készül a torta, hogy ne bőrösödjön be.

A tésztához géppel a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, olajat és a tejet. Folytatjuk a gépi keverést. A sütőport összekeverjük a liszttel, majd fokozatosan, kanalanként a masszához adjuk. Lány tészta lesz az eredmény. Az egyik meghámozott almát kockákra vágjuk, és már fakanállal belekeverjük a tésztába, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A puding felét egy kanállal adagoljuk a tészta tetejére. Az a jó, ha elsüllyed egy picit, nem kell egyenletesen elteríteni a tetején. A második meghámozott almát vékony cikkekre vágjuk és szép mintában, közben a torta tetejére tesszük, majd rákanalazzuk a maradék pudingot. 180°C-ra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni és szórjuk meg porcukorral.

Jó étvágyat!

Adventi almatorta, fotó: dho
(dho)