Almás tekercs
hozzávalók:
- 5 db tojás
- 50 ml tej
- 100 g cukor
- 2 db alma
- 120 g liszt
- 50 ml olaj
- 1 kk sütőpor
- 1 cs vaníliáscukor
- vaníliás puding
- porcukor
Elkészítés:
Először a vaníliás pudingot készítjük el. Én porból készülő, főzős típust választottam. Ezek hozzávalói nem szerepelnek a fenti felsorolásban. A zacskón szereplő utasításokat kell követni.
A tésztához egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral. Majd beleöntjük a tejet és az olajat is. Keverjük össze, majd forgassuk bele a sütőporral összekevert lisztet. Lényegében palacsintatésztát kapunk.
A kimagozott almát a héjával együtt vékony szeletekre vágjuk. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd szép sorjában rátesszük az almaszeleteket. 170°C-on 20 percig sütjük.
Amikor elkészült, picit hagyjuk hűlni, majd egy friss sütőpapírra forgatjuk és óvatosan a hátuljáról lehúzzuk azt, amivel kisütöttük. Erre a felületre kenjük az átkevert pudingot, majd a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük és 30 percre a hűtőbe tesszük. Ez után szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!