Almás tekercs

//Berényi Attila
Almás tekercs. fotó: dho
Az alma megunhatatlan. Imádom, ahogy harsog a fogam alatt és az őszi gyümölcs ráadásul még nagyon lédús is. Palacsinta tésztába forgatva nagyon sok minden kihozható belőle. Most egy olyan variációt hozok, amit egy picit felcsicsázva akár a vendégek elé is ki lehet tenni, mert elég látványos.

Almás tekercs

hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 50 ml tej
  • 100 g cukor
  • 2 db alma
  • 120 g liszt
  • 50 ml olaj
  • 1 kk sütőpor
  • 1 cs vaníliáscukor
  • vaníliás puding
  • porcukor
Almás tekercs. fotó: dho

Elkészítés:

Először a vaníliás pudingot készítjük el. Én porból készülő, főzős típust választottam. Ezek hozzávalói nem szerepelnek a fenti felsorolásban. A zacskón szereplő utasításokat kell követni.

A tésztához egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral. Majd beleöntjük a tejet és az olajat is. Keverjük össze, majd forgassuk bele a sütőporral összekevert lisztet. Lényegében palacsintatésztát kapunk.

A kimagozott almát a héjával együtt vékony szeletekre vágjuk. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd szép sorjában rátesszük az almaszeleteket. 170°C-on 20 percig sütjük.

Amikor elkészült, picit hagyjuk hűlni, majd egy friss sütőpapírra forgatjuk és óvatosan a hátuljáról lehúzzuk azt, amivel kisütöttük. Erre a felületre kenjük az átkevert pudingot, majd a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük és 30 percre a hűtőbe tesszük. Ez után szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!