Hozzávalók:
- 300 g sütőtök
- 3 db tojás
- 150 g cukor
- 250 g liszt
- 50 g keményítő
- 50 g vaj
- 1 db banán
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs só
- 100 g csokoládé
- fahéj
- dió
- a forma kikenéséhez vaj és kevés liszt
Elkészítés: A szokásos módon süssünk meg sütőben sütőtököt, majd 300 grammot pépesítsünk le belőle és keverjük el az olvasztott vajjal. Tegyünk hozzá egy jó érett banánt is. Botmixerrel készítsünk belőle lágy masszát. A cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokkal verjük fel könnyű világos habbá, majd öntsük bele a tökös, vajas, banános pürét. Most jöhetnek a száraz hozzávalók, azaz szitáljuk rá a keményítővel és sütőporral összekevert lisztet, amihez egy csipet sót is elegyítettünk és egy ízlés szerint fahéjjal fűszereztünk. Keverjük homogén, lágy, önthető tésztává. Ha ez is megvan beledobhatjuk a durvára vágott diót és csokit (ez utóbbit folyamatot ki is lehet hagyni, vagy akár aszalt gyümölcsökkel felváltani). A kuglóf formát kenjük ki alaposan vajjal, majd lisztezzük be és máris önthetjük bele a tésztát. 180°C-on, légkeveréssel 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e. Ha igen, hagyjuk kihűlni és porcukorral, esetleg valamilyen finom lekvárral tálalhatjuk.
Jó étvágyat!