Hozzávalók:
- 250 g fagyasztott gyümölcs
- 250 g görög joghurt
- 80 g porcukor
- pár csepp balzsamecet
Elkészítés:
A kiszemelt gyümölcsöt daraboljuk fel apróra és tegyük fagyasztóba minimum 8 órára. Vegyünk elő egy késes robotgépet, azaz kuttert, és tegyük bele a fagyott gyümölcsöt, a joghurtot és a porcukrot. A tetejére kerül a balzsamecet. Ez utóbbi opcionális, én azért szeretem, mert kiemeli a gyümölcsök ízét. Tetszés szerint ízesíthetjük tovább, hiszen a szilvához például jól passzol a fahéj, de a sárgadinnyének jót tesz egy kis mentalevél. Ha minden benne van, indítsuk el a kuttert, hagy dolgozza egyenletes krémmé az egészet.
Nos, ha itt kiszállunk a munkából, akkor megvan a jeges levesünk, ami frissítő és kiváló egy húsétel előtt. Ha pedig a kapott krémet egy fél órára fagyasztóba tesszük, akkor igazi fagyit kapunk!
Jó étvágyat!