Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 3 db félkemény őszibarack
- méz
- 1 tojás
- porcukor
- vanília fagylalt
Elkészítés:
A bolti, leveles tésztát 6 darab, egyforma téglalapra vágjuk. A barackokat meghámozzuk, elfelezzük és cikkekre vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre mézcsíkokat húzunk, összesen 6 darabot. Picit szét is kenhetjük a mézet, és erre fektetjük az őszibarack gerezdeket. Mivel 3 barackot dolgozunk fel, így összesen 6 mézes, barackos csíkot kapunk: egy csík, fél barack. Ezeket aztán betakarjuk a tésztalapokkal, mindegyikre jut egy. Nyomogassuk le picit a széleket. Figyeljünk arra, hogy ne érjenek össze. A tetejüket kenjük meg a felvert tojással, és mehetnek a 180 °C-ra előmelegített sütőbe 25-30 percre. Ha az idő lejárt, vegyük ki, hagyjuk 2-3 percet hűlni, majd egy sütő lapát segítségével fordítsuk tányérokra. Hintsük meg porcukorral és díszítsük egy-egy gömb vanília fagyival!
Jó étvágyat!