Hozzávalók:
- 700 ml tej
- 80 g kukoricakeményítő
- 140 g cukor
- 6 tojássárgája
- csipet só
- 2 cs vaníliáscukor
- 130 g vaj
- 1 csomag háztartási keksz
- 200 g étcsokoládé
- 200 g tejszín
- tej a keksz áztatásához
Elkészítés:
A tejet egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt, a tojássárgákat és a vaníliás cukrot. Folyamatos keverés mellett krémet főzünk belőle. Majd a tűzről levéve, de még forrón adjuk hozzá a vajat, és keverjük egyneművé. Hogy valóban selymes legyen a végeredmény, egy szitán, vagy szűrőn passzírozzuk át. Ez az úgynevezett cukrászkrém, vagy sárgakrém. Hagyjuk kihűlni.
Addig egy lábasban forrásig melegítjük a tejszínt és egyszerűen csak ráöntjük a feldarabolt és tálba helyezett csokira. Ezt is keverjük addig, amíg teljesen egynemű nem lesz. Ez pedig a csoki ganache.
Most jön az összeállítás. A kekszet mártsuk a tejbe, és rakjunk ki belőlük egy teljes réteget egy kisebb tepsiben vagy jénaiban. Ha ez megvan, öntsük nyakon a csoki ganache felével. Egyengessük el, és tegyük a hűtőbe 15 percre. Ha kicsit megdermedt, akkor borítsuk rá a sárgakrém felét, majd ezt is fedjük be egy réteg keksszel, amire jöhet a maradék csoki. Újabb negyedórás pihenő következik a hűtőben, majd ismét egy réteg sárgakrém. Nekem a végére maradt még egy kis csoki ganache, így pluszban a tetejére löttyintettem. Tegyük minimum 2 órára hűtőbe, de egy éjszaka nyugalom még jobbat tesz neki.
Reszelt csokoládéval díszítjük és tálaljuk.
Jó étvágyat!