Hozzávalók (1 db veknihez):
a tésztához
- 1 db bio narancs
- 60 ml tej
- 100 g cukor
- 1 db tojás
- 150 g liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- kis ág friss rozmaring
a ganachehoz
- 0,5 tábla tejcsoki
- 4 ek tejszín
Elkészítés
Elővesszük a konyhai kuttert, azaz aprítógépet, de egy erős turmix is megfelel. Az alaposan megmosott narancsot felvágjuk a héjával együtt beletesszük a gépbe. Mellé dobjuk a rozmaringot is, és elindítjuk a folyamatot. Amikor már jó pépes, akkor a cukrot és a tejet is beletesszük, és folytatjuk a turmixolást. Végül beleütjük a tojást, és mehet sütőporral elkevert liszt is. Hagyjuk dolgozni a gépet egy picit. Az a fontos, hogy egy homogén, folyós masszát kapjunk. Ezt aztán gyümölcskenyér formába öntjük, és légkeverés mellett, 170°-on, 50 percig sütjük. Ellenőrizzük hűstűpróbával, hogy elkészült-e. Ha megvan, hagyjuk kihűlni. A tálaláshoz bármilyen lekvárt adhatunk hozzá, én azonban a csoki ganashe mellett döntöttem. A tejszínt meg kell melegíteni, majd ráönteni a feldarabolt csokira és így csomómentesre keverni. Készen is van az öntet!
Jó étvágyat!