Hozzávalók (18 cm-es kerek formához):
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 4 evőkanál darált dió
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 20 dkg cseresznye (magozva)
- porcukor a tálaláshoz
Elkészítés
A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliáscukorral. A tojásokat is hozzáadjuk, folyamatos keverés közben, egyesével. Elkeverjük a lisztben a darált diót, a sütőport és a sót, majd összedolgozzuk a tojásos-vajas keverékkel. Galuska tészta állagot kapunk. Még az elején elveszünk egy kanálnyit a lisztből, amivel meghintjük a magozott cseresznyét. Mivel a sorozatban egész évben készül ez a süti, így Mrs. Lipton valószínűleg befőttet használ. Én is ezt tettem, amit jól lecsepegtettem a lisztezés előtt.
A tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük, a tetejét megszórjuk cseresznyével, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. A 50 perc letelte után tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!