Hozzávalók:
a krémhez
- 500 g eper + pár nagy szem
- 500 g mascarpone
- 100 g porcukor
- pár csepp balzsamecet
- pár csepp citromlé
- 100 g fehércsoki
- 1 cs vaníliáscukor
- 220 ml habtejszín
a tésztához
- 1 cs levelestészta
- 1 tojássárgája
- 3 ek tej
- 2 ek cukor
Elkészítés:
A krémet pontosan úgy kell elkészíteni, ahogyan az epres pohárkrém esetében is csináltuk:
A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, és hagyjuk egy picit hűlni. Addig a habtejszínből habot verünk. Az epreket pedig botmixerrel pépesítjük és belekeverünk pár csepp balzsamecetet. A mascarponet egy keverőtálban felhabosítjuk a porcukorral, majd belecsorgatjuk óvatosan az olvasztott, de már kihűlt fehércsokit, majd pedig ugyanígy belekeverjük az eperpürét és pár csepp citromlét. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot is, lehetőleg úgy, hogy minél kevésbé törjük össze. Tegyük hűtőbe pihenni, amíg a tésztát elkészítjük.
A leveles tésztát osszuk fel 8 egyenlő részre. 4 darab tetejét kenjük be a tejjel elkevert tojássárgájával, majd szórjuk meg cukorral. Ezekre aztán fektessük rá a másik 4 darab tésztát. Ezek tetejét is kenjük be a tojásos tejjel és ismét cukrozzunk. 180 C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük az így előkészített tésztákat. Szépen megemelkednek majd. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan vágjuk őket félbe, és töltsük be a hűtőből kivett krémmel. Ezt akár kanalazhatjuk is, de ha van nyomózsákunk otthon azzal nagyon szépen formázhatjuk. A krém tetejére fektessünk eper szeleteket, és takarjuk be a tészta tetejével.
Jó étvágyat!