Hozzávalók:
- 500 g eper
- 500 g mascarpone
- 100 g porcukor
- pár csepp balzsamecet
- pár csepp citromlé
- 100 g fehércsoki
- 1 cs vaníliáscukor
- 220 ml habtejszín
- 100 g keksz
Elkészítés:
A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, és hagyjuk egy picit hűlni. Addig a habtejszínből habot verünk. Az epreket pedig botmixerrel pépesítjük és belekeverünk pár csepp balzsamecetet. A mascarponet egy keverőtálban felhabosítjuk a porcukorral, majd belecsorgatjuk óvatosan az olvasztott, de már kihűlt fehércsokit, majd pedig ugyanígy belekeverjük az eperpürét és pár csepp citromlét. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot is, lehetőleg úgy, hogy minél kevésbé törjük össze.
Vegyük elő a legszebb poharainkat, és az aljára morzsoljunk kekszet. Én kókuszos puszedlit választottam, mert azt szeretem, de lényegében bármilyen keksz lehet. Erre egy-egy szem összedarabolt epret teszünk, majd pedig kanalazzuk rá a krémet. Negyedórát hagyjuk állni a hűtőben, és már fogyasztható is.
Jó étvágyat!