Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg porcukor
- 17,5 dkg joghurt
- 3 tojás
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőport
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 citrom héja
- 25 dkg eper
- pár csepp balzsamecet
Elkészítés:
Egy tálba öntjük a túrót, a joghurtot, a tojásokat és az olajat. Egy botmixerrel elegyítsük az egészet. A lényeg, hogy a túrót teljesen törtjük össze. A keverést folytatva beletesszük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a sütőporral és egy csipet sóval elkevert lisztet. Ezt már egy fakanállal keverjük csomómentesre. Ha jól dolgoztunk, akkor galuska sűrűségű tésztát kapunk. Utoljára a citromhéját tesszük bele, és ezzel is elkeverjük. Az egészet egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű formába tesszük. A tetejére dobáljuk az előzőleg megmosott, majd balzsamecetben megforgatott epreket. Szépen felfekszenek majd a tészta tetejére. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, de érdemes hústűpróbával ellenőrizni, hogy valóban átsült-e ennyi idő alatt a tészta. Ha igen, akkor hagyjuk kihűlni, és már ehetjük is.
Jó étvágyat!