Hozzávalók:
a tésztához
- 120 g vaj
- 30 g olaj
- 150 g liszt
- 15 g cukor
- 50 g kakaópor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 500 ml tej
- 300 ml ásványvíz
a krémhez
- 3 db tojás
- 120 g cukor
- 500 g mascarpone
- 100 ml tojáslikőr
- 1 mokkáskanál fahéj
a töltelékhez
- 200 ml kávé
- 50 ml amaretto
- 20 db babapiskóta
Elkészítés:
A palacsinta elkészítése teljesen hagyományos. Ha megvan a saját, jól bevált recepted, használd azt, csak a liszt egy részét váltsd ki kakaóporral. A lényeg, hogy a hozzávalókat egy tálba mérjük és csomómentesre keverjük, a folyadékot több részletben adjuk hozz és ha az állaga nem tökéletes javíthatunk rajta. Enyhén olajozott palacsintasütőben kisütjük.
A krém készítésének még nekiállhatunk a palacsintasütés előtt is. Ehhez a tojásokat és a cukrot egy tálban összekeverjük, vízgőz felett felmelegítjük, hogy besűrűsödjön. Ezt aztán tegyük bele a robotgépbe, itt magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Ez után mehet bele a mascarpone, a fahéj és a tojáslikőr. Ezt is habosítjuk.
A kisütött palacsintákat betöltjük a krémmel úgy, hogy mindegyik közepébe teszünk egy-egy amarettós kávéba mártott babapiskótát. A feltekert palacsintákat tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
Jó étvágyat!