Tepsis palacsinta

//Gál Tímea
vasarnapi-suti_tepsis-palacsinta_gal-timea01_20230305

Tepsis palacsinta. fotó: Gál Tímea

Vannak olyan vasárnapok, amikor nincs nagy kedve órákig babrálni az embernek a desszert készítéssel. Ilyenkor szeretem azokat a sütiket, mint ez is: összekavarom a hozzávalókat és kisütöm. Ezt a receptet még az is bátran kipróbálhatja, aki most süt először életében. A tetejére szánt finomságokat bátran lehet variálni. Én csokit, banánt és fagyasztott málnát tettem rá, de ami otthon van, és szereti a család, az tökéletes lesz. Ne egy nagyon lapos süteményre számítsunk, amire a neve is utal, hanem egy piskóta szerű finomságra.

Hozzávalók:

  • 500 ml tej
  • 4 tojás
  • 350 g liszt
  • 70 g cukor
  • 40 g keményítő
  • 25 g kakaópor
  • 12 g sütőpor
  • 10 g szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 20 g olvasztott vaj
  • 50 g tejcsoki
  • 100 g étcsoki
  • 100 g fehércsoki
  • 250 g málna
  • 1 banán
Tepsis palacsinta. fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A tejet összekeverjük egy tálban a tojásokkal, a lisztet, a porcukrot, a keményítőt, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy másikba szitáljuk, majd az olvasztott vajjal együtt a tojásos tejbe keverjük. A tésztát egy 20×30 cm-es kivajazott tepsibe öntjük. Persze aki jobban hisz a sütőpapírban, az választhatja azt is. A tetejét kirakjuk a málnával, a hosszában elvágott banánnal és a kis kockára vágott csokikkal. 190° C-os előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni és szeletelhető is.

Jó étvágyat!

(dho)