Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- csipet só
- 5 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg zsír
- 3 tojássárgája
- 1 ek tejföl
- 1 cs élesztő
- sütésálló lekvár
- vaníliás porcukor
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, majd a margarinnal és a zsírral is összemorzsoljuk. A tojássárgájában elkeverjük az élesztőt, majd a tejföllel, valamint a porcukorral is kikeverjük. Majd ezt a lisztes keverékhez adjuk és könnyen formálható tésztává gyúrjuk. Ezt aztán 16 egyenlő részre osztjuk, és gombócokat formázunk belőlük, amelyeket aztán kerekre nyújtunk. Ezeket a lepényeket 12 részre (háromszögre) vágjuk. Ehhez egyébként a legjobb egy pizza szeletelő. Minden tésztadarabkába kerül egy kis lekvár, majd felcsavarjuk őket. Kis kifliket kapunk, amelyeket 176 C fokos sütőben 15 percig sütünk. Egy picit hűlni hagyjuk őket, majd megforgatjuk mindegyiket a vaníliás porcukorban. Egy jól zárható sütis dobozban nagyon sokáig elállnak.
Jó étvágyat!