Hozzávalók:
- 250 g rétesliszt
- 3 dl tej
- 400 g cukor
- 20 g kakaópor
- 300 g kókuszreszelék
- 10 g vaj
- 50 g rum
- 100 g kókuszreszelék a tetejére
Elkészítés:
Egy nagyobb lábosban 1 dl tejet és az összes cukrot melegíteni kezdjük – nem szabad forralni! A maradék tejjel közben csomómentesre keverjük a lisztet és ezt is beleöntjük a már langyos tejbe. Állandó keverés mellett, lassú tűzön sűrűre, pudingszerűre főzzük. Ha picit csomós lenne, segít a botmixer. Ha készen van, még forrón mehet bele a vaj és a kókuszreszelék. Ezekkel is simára keverjük. A tésztát megfelezzük és az egyik adagba mehet a kakaópor nomeg a rum. Hagyjuk kihűlni, majd a két fél tésztát ismét megfelezzük, tehát így lesz 2 világos és két kakaós golyónk.
Egyenként kinyújtjuk a gombócokat. Ehhez jó szolgálatot tesz, ha két sütőpapír közé tesszük a tésztákat. Egyrészt így nem ragadnak le, másrészt a papírok méretéhez igazíthatjuk a tésztákat. Ha ez megvan, akkor a sütőpapírok segítségével borítsunk össze egy világos és egy barna lapot, és óvatosan még egyszer nyújtsunk rajtuk, majd szorosan tekerjük fel az egészet. A másik tésztapárral is ismételjük meg a műveletet. Ez után forgassuk meg őket kókuszreszelékben és pár órára adjunk nekik helyet a hűtőszekrényben. Ez után már szeletelhetőek is.
Jó étvágyat!