Hozzávalók:
a tésztához
- 8,5 dkg vaj
- 11,5 dkg étcsokoládé
- 13 dkg barnacukor
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliáscukor
- 7 dkg darált dió
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 8 dkg étcsokoládé
A sütőtök krémhez
- 20 dkg tisztított sütőtök
- egy kanálnyi vaj
- 2 ek barna cukor
- 25 dkg Mascarpone
Elkészítés:
Első lépésként a sütőtököt megtisztítjuk és kockára vágjuk. Egy kevés vajon, 1 púpozott evőkanál barna cukorral puhára pároljuk. Hagyjuk egy picit hűlni. Ha ez megvan, akkor a mascarponeval együtt, botmixerrel krémet készítünk belőle.
A browniehoz vízgőz fölött a vajat a nagyobb adag étcsokival összeolvasztjuk. A cukrot és tojást, valamint a vaníliáscukrot kikeverjük egy csipet sóval. A lényeg, hogy a cukor oldódjon fel. Én ezt robotgépben teszem, és ez akkor is be van kapcsolva, amikor kis adagonként az olvasztott, vajas csokit belecsorgatom. A lényeg, hogy a csoki hője ne csináljon a tojásból édes rántottát. A darált diót és a kakaóport összekeverem, majd kis adagokban a masszához adom, természetesen folyamatos keverés mellett. Sütőpapírral bélelt formába tesszük a brownie masszát. Majd a kis adag, apróra vágott csokival megszórjuk a tetejét. Ez után a sütőtökös krémet is rákanalazzuk. Picit megkeverjük a felszínét, hogy márványos legyen. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk 15 percet hűlni, majd szeleteljük.
Jó étvágyat!