Hozzávalók:
a tésztához
- 150 g liszt
- 300 g kristálycukor
- 300 g darált dió
- 12 g sütőpor
- 300 g vaj
- 6 db tojásfehérje
- 1 csipet só
a mázhoz
- 6 db tojássárgája
- 12 g vaníliás cukor
- 300 g porcukor
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a szintén felvert tojásfehérjét. Beleforgatjuk a lisztet, amit előtte összekevertünk a dióval, a sütőporral és a sóval. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelt sütőkeretet is használhatunk. Beleöntjük a tésztánkat és 200° C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg a sütő dolgozik, kihasználjuk az időt és a mázhoz az összes hozzávalót egy edényben öntjük és alaposan kikeverjük. A sütőből kivett forró tésztára egyből rá is öntjük, így annak a hője fogja a krémet, mázat elkészíteni. Rásimítjuk és ha meghűlt egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük!
Jó étvágyat!