Chia puding

//Gál Tímea
vasarnapi-suti_chia-puding02_gal-timea_20220724

Chia puding, fotó: Gál Tímea

Ebben a szinte elviselhetetlen hőségben nincs nagy kedve az embernek a konyhában sürgölődni. Pláne nem akarja bekapcsolni a tűzhelyet, vagy a sütőt, az is melegít! Éppen ezért, most egy olyan receptet kerestem, amit csak hűteni kell, ráadásul ennél egyszerűbb édesség tényleg nincs. Chia magot már szinte minden élelmiszerboltban lehet kapni, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 200 ml kókusztej
  • 2 ek chia mag
  • 7 ml folyékony édesítő
  • gyümölcs a tetejére
Chia puding, fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

Tényleg nem kell mást csinálni, csak a kókusztejet, a chia magot és az édesítőt alaposan elkeverni egy edényben, majd poharakba adagoljuk. Aztán betesszük a hűtőbe, addig, amíg zselés állagúvá válik. Ez nagyjából 1-2 óra alatt megtörténik, de akár egész éjszakára is bent maradhat. Tálaláskor gyümölcsöket halmozunk a tetejére, én most gránátalmát és friss szilvát választottam.

Jó étvágyat!

(dho)