Hozzávalók:
- a piskótához
- 1 tojás
- 70 g cukor
- 75 g liszt
- 13 g tökmagliszt
- 38 g tökmagolaj
- 38 g tej
- 3 g sütőpor
a fehércsoki krémhez
- 210 g fehércsoki aprítva
- 100 g tej
- 2 db lapzselatin
- 200 g habtejszín
a díszítéshez
- 100 g eper
- babapiskóta
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukor felével habbá verjük. A tojássárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük. Utóbbihoz hozzáadjuk a tökmagolajat és a tejet. Elkeverjük, majd apránként hozzá adagoljuk az előzőleg összevert lisztet, sütőport és tökmaglisztet, végül óvatosan több részletben hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt 18cm-es tortakarikába öntjük és 175° C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, addig a krémhez a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, a fehér csokit apróra vágjuk és egy edénybe tesszük. Felforraljuk a tejet, majd a tűzről levéve belekeverjük a lapzselatint és ráöntjük a fehér csokira. Egyneművé keverjük. Ezt követően beleöntjük a hideg tejszínt és időnként megkeverve megvárjuk, hogy kissé besűrűsödjön.
A kihűlt piskótát egy 16 cm-es tortakarikával kiszúrjuk, a maradékot összemorzsoljuk. A 16 cm-es tortakarika aljába rakjuk a piskótát ráöntjük a krémet és fél órára hűtőbe tesszük. Ezt követően rámorzsoljuk a maradék piskótát, majd ismét egy órára mehet pihenni a torta a hűtőbe. Ez után óvatosan kivágjuk a tortakarikából, körbe öleljük babapiskótával, majd egy szép szalaggal megkötjük. A tetejét friss eperrel díszítjük.
Jó étvágyat!