Hozzávalók (kb. 10 darabhoz)
a tésztához
- 100 g liszt
- 100 g víz
- 100 g olaj
- 3-4 db tojás
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
a pudinghoz
- 500 ml tej
- 1 zacskó főzős vanília puding
- 80 g cukor
a habhoz
- 200 ml habtejszín
Elkészítés:
A tésztához az olajat, a vizet, a cukrot és a csipet sót egy edénybe összemérünk és felforraljuk. Folyamatos keverés mellet adjuk hozzá a lisztet, majd alacsony hőmérséklete állítjuk a főzőlapot. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától, ahogy keverjük. A lángról levéve gépi habverővel, egyesesével keverjük hozzá a tojásokat, az első kettőt nagyon gyorsan kell keverni, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön, addig keverjük, amíg teljesen egynemű tésztát kapunk.
Nyomózsákból szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezre nagyobb dió nagyságú tészta halmokat nyomkodunk, egymástól nagy távolságra, mert a többszörösére növekszik sütés közben. Előmelegített 210° C-os sütőben 15 percig sütjük, majd 15 perc után résnyire kinyitjuk a sütőajtót és további 10-15 percig szárítjuk a fánkokat. Kihűlés után vágjuk le a fánkok felső részét és a frissen főzött, még folyós vanília pudingot töltsük bele az aljába a tészta perméig, majd mehet a hűtőbe, míg megszilárdul a puding. A hűtőből kivéve habzsákból nyomjunk a tetejére a felvert tejszínből és végül rátesszük az előzőleg levágott „fánkkalapot”. Porcukorral megszórjuk és lehet is tálalni.
Jó étvágyat!