Almás krémes

//Gál Tímea
Almás krémes. fotó: Gál Tímea
A krémes nagy cukrászdai klasszikus. De nagyon gyorsan elkészíthető otthon is. Mi pedig most csavarunk rajta egyet, mert minden finomság lehet még jobb.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db tojássárgája
  • 250 ml tej
  • 50 g cukor
  • 25 g keményítő
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 db alma
Almás krémes. fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

A tejet a tojássárgájával, a cukorral, a keményítővel és a citrom reszelt héjával kikeverjük és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrű puding állagúvá főzzük. Frissen tartó fóliával szorosan letakarva teljesen kihűtjük.

Az almát megtisztítjuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk.

A leveles tésztát kihajtjuk, villával megszurkáljuk. A tészta felét egy sütőpapírral fedett sütőlapra vagy tepsire tesszük. A krém felét rákenjük, majd szorosan almaszeleteket pakolunk rá és rákenjük a krém másik felét. Ez után ráhajtjuk a tészta másik felét. Késsel felszeleteljük tetszőleges méretre. A tetejét lekenjük tojássárgájával és 200° C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

(dho)