Hozzávalók:
- 50 g porcukor
- 70 g vaj
- 160 g búzaliszt
- 40 g méz
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 vanília kikapart belseje
- 2 tk. mézeskalácsfűszerkeverék
- 100 g étcsokoládé a beburkoláshoz
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük és belemorzsoljuk a hideg vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a mézet, majd sima tésztát gyúrunk belőle. Ha a mézet kicsit megmelegítjük, hogy folyós legyen, könnyebb begyúrni a tésztát. Fóliába csomagoljuk és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, vagy ha sietünk akkor kb. 1 órára fagyasztóba, hogy teljesen kihüljön (visszadermedjen a vaj), de ne fagyjon meg. Ez után 5 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen és a sütipecséttel kinyomkodjuk őket. De akár egy belisztezett pohárral is ki lehet szaggatni. Szilikonnal bélelt tepsire tesszük és a hűtőbe pihentetjük kb. 90 percet, aztán 170° C-os előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Ha kihűltek, akkor az étcsokit folyósra melegítjük és a kekszek talpát belemártjuk.
Lezárt dobozban még a Jézuskát is meglephetjük vele!
Jó étvágyat!