Mustos „mogyoró”

//Gál Tímea
Mustos „mogyoró”
Van úgy, hogy a legzseniálisabb receptek onnan bukkannak elő, ahol nem is számítunk rá. Ezt a mait például a szomszédasszonyomtól kunyeráltam el. Évi sütije tipikus őszi csemege, végtelenül egyszerű. A legjobb benne, hogy a mustot használja fel egy édességbe, és a többi alapanyag meg ott van a spájzban!

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1 kanál zsír
  • 200 g kristálycukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • ízlés szerint fahéj
  • 200- 250 ml must
Mustos “mogyoró”. fotó: Gál Tímea

Elkészítés:

Ez a süti tényleg végtelenül egyszerű, mert nincs más dolgunk, mint a hozzávalókat egy tálban alaposan összedolgozni. A végeredmény egy illatos, kissé ragacsos, de könnyen nyújtható tészta lesz. Ezt lisztezett deszkára borítjuk, daraboljuk, és kétujjnyi vastag rudakat sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, ne túl szorosan, mert kicsit terülnek. 180° C előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Egy kis olvasztott csokival meg lehet őket csíkozni.

Jó étvágyat!

(dho)