Hozzávalók:
- 50 dkg lágy túró (a darabos túrót fel lehet lazítani egy kis tejföllel)
- 4 L-es tojás
- édesítő vagy cukor ízlés szerint
- 3 ek liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kis fürt szőlő
Elkészítés:
25 dkg túrót, a tojással és az édesítővel vagy cukorral, a liszttel és a reszelt citromhéj felével krémesre keverjük. Ez lesz a tésztánk.
A másik 25 dkg túrót keverjük ki ízlés szerint édesítővel vagy cukorral és érkezhet a másik féladag, reszelt citromhéj. Ez pedig a töltelék!
A tésztát palacsintasütőben készítjük el. Picit megolajozva a serpenyőt kanalazzunk a tésztából. Úgy számoljuk, hogy ebből az adagból 3 tekercs jön ki. Szóval, bele kanalazzuk a tésztát, eligazgatjuk a serpenyőben. Csak az egyik oldalát sütjük meg. Még a sütőben rákanalazzuk a tölteléket és rádobáljuk az elnegyedelt szőlőszemeket, feltekerjük és enyhén kiolajozott jénaiba pakoljuk. A tetejét megszórjuk porcukorral és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt rásütünk.
Jó étvágyat!