Szüreti felhőrétes

//Gál Tímea
vasarnapi-suti_szureti-felhoretes01_gal-timea_20210925

Szüreti felhőrétes. fotó: Gál Tímea

Ezekben a napokban minden a szőlőről, a mustról és persze a borról szól. A szüret, bár vidám dolog, nem könnyű feladat – feltéve, ha kézzel végzik. A munkát követő vigasságok a gyümölcs aromáját, gazdagságát éltetik. Most én is egy ilyen sütivel érkezem.

Hozzávalók:

  • 50 dkg lágy túró (a darabos túrót fel lehet lazítani egy kis tejföllel)
  • 4 L-es tojás
  • édesítő vagy cukor ízlés szerint
  • 3 ek liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kis fürt szőlő

Elkészítés:

25 dkg túrót, a tojással és az édesítővel vagy cukorral, a liszttel és a reszelt citromhéj felével krémesre keverjük. Ez lesz a tésztánk.

A másik 25 dkg túrót keverjük ki ízlés szerint édesítővel vagy cukorral és érkezhet a másik féladag, reszelt citromhéj. Ez pedig a töltelék!

A tésztát palacsintasütőben készítjük el. Picit megolajozva a serpenyőt kanalazzunk a tésztából. Úgy számoljuk, hogy ebből az adagból 3 tekercs jön ki. Szóval, bele kanalazzuk a tésztát, eligazgatjuk a serpenyőben. Csak az egyik oldalát sütjük meg. Még a sütőben rákanalazzuk a tölteléket és rádobáljuk az elnegyedelt szőlőszemeket, feltekerjük és enyhén kiolajozott jénaiba pakoljuk. A tetejét megszórjuk porcukorral és  200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt rásütünk.

Jó étvágyat!